12 Mai 2018 Cauta ce-i mai bun in oameni

„Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut” 2 Corinteni 4:7)
Una din cele mai neplăcute neînțelegeri menționa e în Scriptură s-a iscat între doi dintre cei mai de succes lucrători ai tuturor timpurilor – Pavel și Barnaba. Din ce cauză a pornit această discuție aprinsă? Din cauza tânărului Ioan Marcu. Barnaba a dorit să-l ia cu ei în următoarea lor călătorie misionară, iar Pavel nu a dorit lucrul acesta.
De ce?
Pentru că Pavel era supărat pe Ioan Marcu pentru că acesta își dorea timp liber pentru a-l petrece cu familia. Uneori persoanele pasionate, precum Pavel, conduse de scop, nu văd lucrurile prea clar! Insă după un timp, Pavel s-a răzgândit și a scris:
„Dima, din dragoste pentru lumea de acum slujbă” m-a părăsit, și a plecat… la pe Marcu, și adu-l cu tine; căci el îmi este de folos pentru Timotei 4:10-11).
Din această situație putem învăța trei lecții importante;
1) Toți merită încă o șansă.
La urma urmelor, asta face Dumnezeu pentru tine în mod repetat. Însă atunci când îngăduitor, poți fi rănit și dezamăgit, însă dacă dorești să semeni cu Hristos, este un risc pe care trebuie să ți-l asumi.
2) Nu toți au aceeași chemare.
Poate persoana pe care te-ai supărat nu este chemată să facă ce ai fost chemat tu să faci sau poate a fost chemată să facă altfel. Nu face din preferințele tale o condiție a dragostei, acceptării și interacțiunii cu alții.
3) Caută ce-i mai bun la alții nu ce-i mai rău.
Biblia spune: „ Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut.” Asta înseamnă că toți cei cu care avem de-a face au o „comoară. În același timp este responsabilitatea ta să cauți această comoară și s-o prețuiești.
General vorbind, când oamenii se simt apreciați, ei au tendința să se ridice și să-ți împlinească așteptările.
Tu ce cauti?
 
sursa: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.