8 APRILIE Crezi lucrul acesta?

„Eu Sunt învierea și viața. Cine crede în Mine … va trăi….
Crezi lucrul acesta?” (Ioan 11:25-26)
Noi avem probleme serioase când vine vorba despre moarte.
Se spune că Florence Nightingale se temea atât de tare de moarte, încât, după Războiul din Crimea, a făcut o depresie și stătea mai mult în casă și în pat până când, în 1910 a murit. Chuck Swindoll spune că ocolim acest subiect folosind:
1) Umorul.
Faptul că facem glume pe tema morții o ține la o distanță sigură, așa că nu trebuie să ne confruntăm niciodată cu realitatea.
2) Negarea.
Regele Ludpvic al XIV-Iea al Franței nu permitea să se rostească cuvântul „moarte” în prezența sa. Însă în 1 septembrie 1715, el a descoperit că moartea nu poate fi exclusă din existență. Oamenii cheltuiesc atât de mulți bani pe creme anti-îmbătrânire, Botox și operații estetice pentru a nu vedea dovada apropierii morții.
3) Romantismul.
Un bărbat din Europa a construit o cameră specială în care să trăiască cu soția lui decedată. Patul său l-a așezat lângă sicriul ei. A decorat încăperea cu flori și lumânări ș i-a compus poezii în fiecare zi, în încercarea lui romantică de a evita durerea morții ei. 4) Teama.
Urmărește reacțiile pasagerilor dintr-un avion în care te afli și tu când o turbulență cauzează căderi și vibrații avionului. Tineri și bătrâni deopotrivă strigă și țipă”.
Dar veste bună este că nu trebuie să te temi de moarte!
Cel care a înfrânt-o a spus:
„Pentru că Eu trăiesc și voi veți trăi.” (Ioan 14:19).
Când te pocăiești și îți încredințezi viața lui Hristos, ai parte de garanția Lui personală că ai viață veșnică. După ce Lazăr a murit, Domnul Isus i-a spus surorii sale, Marta:
„Eu sunt învierea și viața… oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”
Dacă crezi, vei trăi cu Hristos pentru totdeauna.
Hristos e viu și vii sunt toți aceia ce cred în jertfa Sa.

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.