Cum să invingi depresia!

Depresia face anual 800.000 de victime la nivel Global. Este o catastrofa, un genocid in razboiul mintii. Ce este de facut?

Stim bine ca prima solutie este credinta in Dumnezeu care ne insufla optimism, putere de reusita, invingerea gandurilor negre, speranta si tot ce avem nevoie pentru a depasi aceste perioade negre ale vietii. Dar omul nu este doar suflet. El est si trup, iar trupul este Templul lui Dumnezeu. Ce om i-ar oferi lui Dumnezeu un templu dezordonat si lasat in paragina.

Cum se ingrijeste atunci acest Templu al lui Dumnezeu, trupul nostru?

Primul sfat este sa faci miscare. Miscarea descarca in creierele noastre hormonii fericirii serotonina si dopamina. Un Psihiatru care trata oameni cu ganduri de sinucidere ii punea inainte de a sta de vorba cu ei sa alerge trei ture de spital. Oamenii respectivi veneau apoi cu stari si ganduri mult mai bune la consiliere.

Al doilea sfat este sa iesi zilnic la soare si sa ai un program de somn de minim 7 ore pe noapte si sa te culci pana in ora 12 noaptea. Mai ales tinerii au un program de somn foarte dezorodonat. Adorm tarziu pierzand timpul prin cluburi sau pe internet si se trezesc devreme pentru a infrunta jungla cotidiana. De aici pot aparea stari depresive. Expunerea la soare din timpul zilei si somnul, combinate, produc in timpul odihnei de noapte un alt hormon al fericirii si al tineretii numit melatonina. De aceea tinerii cu o viata dezordonata par mai imbatraniti decat varsta lor. Menține-te tânăr cât mai mult timp!

Al treilea sfat este sa cauti activitati care te fac sa razi si sa te relaxezi. Rasul produce de asemenea hormonii fericirii mentionati mai sus. Un singur minut de ras si de voie buna face cat 30 de minute de alergat.

Iată cum Dumnezeu ne-a pus la îndemână și ne-a oferit gratis remediile înpotriva depresiei. Așadar, roagă-te, fă mișcare, dormi bine, râzi și vei sta astfel departe de ucigașul acesta numit deprsie!

Doamne ajuta!

autor Tony Berbece

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.