Cum să treci testul fricii

„lată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere, și nu mă voi teme de nimic”(Isaia 12:2)
Vrei să știi câtă pondere are frica în viața ta?
Nu ezita, fă testul fricii. Încercuiește numărul care corespunde cel mai bine cu ceea ce simți.
1) Nu-mi amintesc când mi-a fost ultima dată frică cu adevărat. 2) Rareori îmi este frică si numai când eu sau cineva apropiat se află în pericol fizic.
3) Sunt puțin mai fricos decât mi-ar plăcea să fiu.
4) Frica este un factor important din viața mea zilnică. Evit orice este riscant sau periculos.
5) Îmi este frică de multe lucruri în fiecare zi iar faptul acesta îmi schimbă modul de viață.
Dacă ai încercuit numărul unu, ești o persoană excepțională care nu experimentează frica obișnuită. Poate trebuie să-ți temperezi faptele printr-un discernământ mai mare și prin mai multă înțelepciune.
Dacă ai încercuit numărul doi, ai o atitudine sănătoasă față de frică și o ții sub control. Ar trebui să încerci să-i încurajezi pe cei care au probleme cu frica.
Dacă ai încercuit numărul trei sau patru, te afli în cea mai bună ipostază, aceea de a-ți îmbunătăți viața, schimbându-ți atitudinea. Începe prin a identifica sursa fricii si ia hotărârea de a-ți transforma frica în credință în Dumnezeu (vezi Romani 10:17). Pentru fiecare domeniu în care îți este frică, găsește un lucru pozitiv opus fricii și creează un plan de bătaie pentru a-ți cultiva acea calitate. Apoi concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla astăzi.
Dacă ai încercuit numărul cinci, sunt șanse ca teama să fie parte integrantă din viața ta și îți va fi foarte greu s-o învingi de unul singur. Roagă-te și reprogramează-ți mintea prin Cuvântul lui Dumnezeu și nu-ți fie teamă sa cauți ajutor la un prieten de încredere sau la un consilier.
Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.