Doamne unde esti? (1)

„Strig către Tine, și nu-mi răspunzi” (Iov 30:20)
Te găsești cumva în situația în care Dumnezeu nu-ți răspunde la rugăciuni?
Patriarhul Iov a trecut și el prin aceasta: 
„Strig către Tine și nu-mi răspunzi… Mă așteptam la fericire, și când colo, nenorocirea a venit peste mine; trăgeam nădejde de lumină, și când colo, a venit întunericul” (v. 20, 26).
Cu toții trecem prin perioade în care avem impresia că Dumnezeu s-a mutat și nu ne-a lăsat nici o adresă. Oare ce pune la cale? De ce nu ne răspunde? Însă anumite lecții se învață numai când Dumnezeu tace:
1) Tăcerea nu înseamnă absență.
Un proverb spune:
„Vorba-i numai de argint, dar tăcerea e de aur!”
Uneori Dumnezeu îți spune:
„Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu”(Psalmul 46:10).
Ca să stai tăcut lângă cineva, trebuie să cunoști forte bine acea persoană. Tăcerea mută accentul de pe cuvinte și clădește un grad de intimitate în care ele nu mai sunt necesare. Dacă dorești să ai liniște în prezenta lui Dumnezeu, învață să intri în meditație și să taci înaintea Lui.
2) Tăcerea îți pune credința la încercare.
De câtă credință este nevoie de fapt, atunci când cineva îți veghează fiecare pas? E ca și cum un părinte ar alerga lângă pruncul său care învață să se dea pe bicicletă. In prima etapă, copilul este lipsit de încredere, dar va părea ciudat dacă la vârsta de douăzeci de ani părintele încă mal merge alături de el!
La un moment dat, Dumnezeu își ia mâinile de pe volan ca să vadă cât ai progresat. O vreme, drumul poate fi nesigur, dar acesta e momentul în care dovedești cât de departe ai ajuns și în ce ți-ai pus încrederea.

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.