El doar ne cere sa-L urmam

Nu este nimic atat de încântător precum umblarea zilnică cu Duhul Sfânt. Pur şi simplu, să păşim și să respirăm în puterea lui Dumnezeu. Ascultând vocea care vine în duhul nostru, apoi supunându-ne la tot ceea ce El ar dori să facem. Ducându-ne oriunde ne cere să ne ducem. Spunând ceea ce ne spune să spunem. Slujindu-i pe cei pe care ni-i scoate în cale. Bând din fântâna înțelepciunii Sale, pe măsură ce ne-o revarsă în inimă și minte.

„Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă” (Ioan 6:63).

Încerc să nu pun niciodată la îndoială căile Duhului Sfânt, să nu mă îndoiesc niciodată de discernământul Său, să nu ezit niciodată să-L las să conducă. Atât de mulți oameni încearcă să-L educe pe Duhul Sfânt cu privire la ceea ce ar trebui să facă, dar Duhul lui Dumnezeu nu va răspunde și nu ne va întreba ce gândim despre căile Lui. El ne va cere doar să-L urmăm.

Cea mai puternică și mai eficientă rugăciune pe care oricine dintre noi o poate face este să spună: „Isuse, îmi predau viața lucrării Duhului Sfânt. Nu mai am planuri proprii, agendă personală, nici vreun scop al alegerilor mele, sau vreo dorință care să nu fie pusă înlăuntrul meu de către Tine. Renunț la înlănţuirea lui Satan asupra vieții mele și a păcatelor care mă înrobesc. Arată-mi unde vrei să merg, ce vrei să fac, pe cine vrei să văd și ce vrei să spun. Nu voi mai limita lucrarea Ta în viața mea. Ia-mă! Modelează-mă! Foloseşte-mă! Condu-mă! Fă-mă un vas al Duhului Tău!”

În loc să vă petreceți viața rugându-vă pentru binecuvântări, rugați-vă ca Dumnezeu să vă folosească pentru binecuvântarea altora. În loc să vă străduiți să trăiți în confort, să fiți bogați și bine hrăniti, rugați-vă ca Dumnezeu să vă folosească pentru a-i ajuta pe ceilalți să găsească confort, adăpost și hrană. În loc să căutați minuni, lăsați-L pe Dumnezeu să vă transforme viața într-un miracol viu al voii Sale.

Făcând astfel veţi avea un adevărat impact asupra lumii pentru Hristos și veţi lăsa în urmă o moștenire de durată.

Nicky Cruz, cunoscut evanghelist internațional și autor prolific, s-a întors la Isus Hristos dintr-o viață de violență și crimă, după întâlnirea cu David Wilkerson în New York, în 1958. Povestea convertirii sale dramatice a fost relatată mai întâi în cartea „Crucea şi Pumnalul” de David Wilkerson și apoi, mai târziu, în propria sa carte best seller, „Fugi băiete, fugi!”.

Devotional AlfaOmega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.