Exercitiul Smereniei

„Se certaseră între ei, ca să știe cine este cel mai mare” (Marcu 9:34)

Când Domnul Isus i-a întrebat pe ucenici:
„Despre ce vorbeați unul cu altul pe drum?”… ei tăceau, pentru că pe drum se certaseră între ei, ca să știe cine este cel mai mare. Atunci Isus … le-a zis:
„Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă din toți și slujitorul tuturor!” (v. 33-35).
După ce au stat cu Domnul Isus zi și noapte, timp de trei ani, ucenicii Domnului s-au luptat cu conceptul smereniei. Asta înseamnă că nici unul dintre noi nu este scutit. Iar Domnul Isus i-a învățat o lecție pe care nu au uitat-o niciodată și ar fi bine să n-o uităm nici noi.
„Isus, fiindcă știa că … la Dumnezeu Se duce, S-a sculat de la masă, S-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ștergar, și S-a încins.cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean și a început să spele picioarele ucenicilor, și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins” (Ioan 13:3-5).
Apoi i-a șocat spunându-le:
„dacă Eu, Domnul Șl Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora. Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi sa faceți cum am făcut Eu. (v. 14-15).
Chuck Swindoll scrie:
„A-ți pleca genunchiul pentru a-i ajuta pe alții sau pentru a-ți recunoaște slăbiciunea este considerat un semn al vulnerabilității fața de cei care ar putea profita de tine. Prea mulți lideri cred că au ajuns în acele poziții și merită ca să fie slujiți, excepție făcând scurtele perioade de timp în care e avantajos să fie văzuți slujindu-i pe alții – dar nu pentru mult timp și nu prea des. Dar nu trebuie să fie la fel pentru urmașii lui Hristos. Pentru ei, smerenia nu reprezintă un concept religios, este un fel de a trăi.”
Așadar, astăzi practică smerenia!
Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.