Exista vindecare in lacrimile tale

Te afli într-un loc înfricoșător chiar acum? Te simti fără speranță, gol, lipsit de toate lucrurile? Îți spun că încercarea ta va trece, dar ce așteaptă Dumnezeu de la tine acum, în mijlocul acesteia?

Poate că ești îndurerat, ducând o luptă care nu pare să se sfârșească. Ai ajuns într-o stare de descurajare mai mare decât ai trăit vreodată. Prietenii tăi îți pot spune: „Nu mai plânge! Asta nu arată credință”. Dar adevărul este că, dacă ai credință, poți plânge. Nu poți evita durerea ta; de fapt, în lacrimile tale există putere de vindecare. Durerea ta adâncă nu are nimic de-a face cu faptul că ai sau nu încredere în Cuvântul lui Dumnezeu.

Uneori, te poți întreba: „Doamne, ce am făcut greșit? Aceasta este judecata Ta asupra mea?” Chiar ai putea simți că Îl confrunți plângând: „De ce ai lăsat să se întâmple asta?” Îți spun, Dumnezeu îți dă timp pentru aceste întrebări. El permite naturii tale să aibă ieșirile ei.

Apoi, Domnul vine la tine și spune: „Ai avut dreptul să ai toate aceste trăiri, dar nu ai nici un motiv să mă acuzi sau să te îndoiești de Mine. Ți-am dat o promisiune. Într-adevăr, ți-am dat tot ceea ce ai nevoie. Acum trebuie să te agăți de acea promisiune. Dacă o faci, Cuvântul Meu va deveni viață și va aduce o vindecare mai mare decât orice alt medicament, va fi mai puternic decât orice râu de lacrimi”.

În întreaga Biblie găsim bărbați și femei care au trecut prin zbuciumări profunde ale sufletului și duhului. Din nou și din nou, psalmistul întreabă: „Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu?” (Psalmul 42:5) Tot în Psalmul 43:6 și 11 și Psalmul 43:5, regăsim o trăire similară.

Domnul înțelege vremurile noastre de confuzie și îndoială și așteaptă să privim la El și să avem încredere în El. „Ți-ai vărsat inima înaintea Mea, dar acum vreau să ai încredere în Mine. Du-te înapoi la Cuvântul Meu și Eu te voi scăpa”. Încrede-te în promisiunile Lui și lasă-L să devină bucuria vieții tale.

Devoţional AlfaOmega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.