Harul lui Dumnezeu vine numai prin Isus Hristos

„Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloși și iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni‬ ‭4:32‬)

Dumnezeu este așa de bun, că infinitatea nu va putea să o măsoare. Este așa de nemăsurat de iubitor; dar este și sfânt și drept. Trebuie să ținem minte asta tot timpul. Harul lui Dumnezeu vine numai prin Isus Hristos. A doua Persoană a Sfintei Treimi a deschis canalul harului și el curge prin El. A curs prin El din ziua în care Adam a păcătuit, pe toată perioada Vechiului Testament, și nu curge niciodată în alt fel.
Unii nu prea reușesc să-L priceapă pe acest Dumnezeu. Devin poetici și visători când se gândesc la bunătatea Tatălui nostru ceresc care este dragoste. Ei scriu: “Dragostea este Dumnezeu, Dumnezeu este dragoste, dragostea este în toți și totul va fi bine.” Asta însumează mare parte din învățătura de azi, dar este o învățătură falsă.
Dacă vreau să cunosc acest har incomensurabil, această bunătate copleșitoare și uluitoare a lui Dumnezeu, trebuie să pășesc sub umbrela crucii. Trebuie să vin acolo unde Își eliberează Dumnezeu harul. Ori mă uit înainte spre el, ori mă uit înapoi spre el. Trebuie să mă uit într-un fel sau altul la acea cruce pe care a murit Isus.

Te laud, Dumnezeule și Tată al Domnului nostru Isus Cristos, pentru că prin Cristos Ți-ai canalizat atât de eficace harul în viața mea. Harul Tău este partea mea în fiecare zi. Laudă numelui lui Isus! Amin.

A. W. Tozer – Umblarea mea zilnică

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.