Iehova Ire

Plăcerea celui rău este să asedieze viețile noastre în așa fel încât să nu-L mai recunoaștem pe Dumnezeu ca sursa vieții și ajutorul nostru în nevoi.
În Cartea 2 Regi 6, se povestește de un asediu în care oamenii fuseseră prinși în neputință, disperarea și necredința lor.- „Acest dezastru vine de la Domnul, de ce să mai nădăjduiesc în Domnul?”- 2Regi 6:33b
 
Stai în mijlocul neputinței tale și-ți pui exact aceeași întrebare, retoric vorbind, fiindcă nu vrei un răspuns, îl ai deja… Neputința noastră declanșează două feluri de atitudini în noi: pierderea speranței și instalarea deznădejdii, sau nebunia curajului, a credinței- ceea ce au manifestat cei patru leproși de la poarta cetății.
Erau în aceeași situație- sub asediu! Chiar mai rău, erau condamnați la moarte oricum- erau leproși. Dar și felul cum mori este o alegere care vorbește despre atitudinea ta în fața neputinței.
Nevasta lui Iov i-a sugerat: „Blestemă-L pe Dumnezeu și mori!” – Iov 2:9
Ca și când e vorba doar despre tine, despre dreptatea ta, mândria ta. O dreptate egoistă. Pur și simplu, nu vrei să vezi colacul de salvare fiindcă te-ai așteptat să fii salvat de elicopterele Smurd. Consideri că nu meriți un astfel de tratament, așa că mai bine mori. Ah, câtă mândrie! Și suntem deseori vinovați că ne însuflețește.
Leproșii au spus: ”dacă rămânem – murim, dacă plecăm ce avem de pierdut?”
Ce ai de pierdut dacă te încrezi, chiar și în situația de asediu în care te afli, în Iehova Iire- Domnul, provizia noastră? El poate și vrea să facă ferestre în cer pentru tine. Să-ți trimită ajutorul și provizia de care ai nevoie pe calea pe care nu te-ai așteptat. Ce ai de pierdut să crezi că El nu te-a abandonat și nici nu o va face? Singurul lucru pe care ar trebui să-l pierzi este mândria. Deschide ochii și vezi într-un mod supranatural ferestrele resurselor Sale și că El este un ajutor în nevoi!
 
„Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi.”- Psalmul‬ ‭46:1‬
 
Luminiţa Ciuciumiş

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.