Liniuța dintre…

Sunt multe gânduri în mintea mea în dimineața asta- despre viață, despre a trăi și cum alegem să trăim. Sunt multe lucruri legate de deciziile pe care le luăm. Ne încredem în Dumnezeu pentru fiecare pas, dar pasul-acel act al umblării și al credinței, noi îl facem să se împlinească. El ne călăuzește- noi umblăm…
Și undeva, între, putem pierde revelația.
Se poate întâmpla ca El să ne călăuzească și noi, totuși, să umblam în căile noastre, fiindcă între, am pierdut legătura – o conecție eșuată.
Cred că tuturor ni se întâmplă. Și mai cred că viața noastră se poate schimba radical din acel punct, așa cum se poate schimba și când alegi să te lași călăuzit de El. Totul depinde de spațiul „dintre”, de liniuța de legătură, sau de despărțire…
Sunt erori de conecție care se pot repara, dar unele ne aruncă într-o total altă direcție față de ce am gândit noi că este destinul nostru. Acea liniuță, separă voia Lui de voia noastră, este un pod de legătură spre voia Lui, sau ne desparte de voia Lui.
Știu că din mândrie, este greu să recunoaștem că am greșit, că pasul făcut a fost mai mult ceea ce ne-am dorit noi decât ce ne-a călăuzit El. Mândria aduce condamnare și judecată, dar a recunoaște, înseamnă să-ți asumi că ai greșit și vine întotdeauna însoțită de eliberare.
Uneori, chiar dacă recunoști, nu mai poți schimba nimic, dar m-am întrebat dacă ăsta este scopul Lui -să ne facă să recunoaștem că am greșit? Nici pe departe!
Scopul recunoașterii este Reconectarea!
Îi oferim din nou dreptul de a prelua cârma vieții noastre și să ne călăuzească din acel punct mai departe. El nu o să schimbe ce am ales noi – o să ne ducă pe acea cale în cel mai bun destin al ei.
Când mă gândesc la dragostea lui Dumnezeu pentru noi, mi se umple inima de bucurie și speranță. El nu mă părăsește fiindcă am greșit – mă ia de mână! – și mă călăuzește pe Căile Sale!

autor Luminiţa Ciuciumiş

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.