Trei feluri de oameni care nu se pot numi crestini

Pentru mine nu exista crestin fara minte, crestinismul si prostia se exclud reciproc. Cum spunea Steinhardt: A fi prost e păcat!
Ori esti una ori esti alta. Isaia ne spune ca peste Hristos se odihnea Duhul lui Dumnezeu, care e duh de pricepere, de intelepciune, de sfat. Asa sunt si urmasii lui Hristos. La ei vei gasi mereu o vorba inteleapta, un sfat bun, cunostiinta si pricepere in foarte multe domenii ale vietii. Cine nu-i asa nu are Duhul lui Hristos.

Pentru mine nu exista crestin laș. Lașitatea și creștinismul iarăși se exclus. Văd astăzi un soi de “creștini”, care nu au curajul de a mai numi păcatul păcat, nu mai au curajul de a spune celui rău că este sub influența Satanei și că va avea parte de iad. Toți sunt azi sfinți și toți ajung în rai. E un soi de Biserică unde și cel sfânt și cel drăcesc primesc aceeași binecuvântare din partea “preotului”. Și tânărul care s-a păstrat curat și cel care vine cu o soție însărcinată la altar primesc același tratament. Important este să se taie chitanță pentru “slujbă”. Cum vine asta?

În al treilea rând pentru mine nu există creștin păcătos. Apostolul Ioan ne spune că cine păcătuiește nu este din Dumnezeu (geșeli facem cu toți, păcat e când te complaci în greșeli), Pavel ne spune că cei care au Duhul lui Dumnezeu peste ei au fost dezbrăcați de puterea păcatului, păcatul nu mai are forță asupra lor.

Văd tot mai des cum comunitățile LGBT pun înaintea numelor pe care și le dau și titlul de creștin. Așa ceva nu există. Nu vă mai păcăliți! Păcatul și creștinismul se exclud clar, cum aceeași poli ai magnetului se resping si nu pot fi uniți la fel nu poți uni păcatul cu creștinismul.

Doamne ajută!

autor Tony Berbece

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.