Ce vă doresc în toamnă

 

În ultima ploaie a verii am ieșit afară și am stat în ea până în frâu. Încălzit de becul din tavanul biroului ma apucat colindatul.
Vă urez tuturor prietenilor mei să vă înhămați la căruța vieții sau stea. Adică să omorâți cotidianul, scufundându-se fără milă în viz. Visați mult și albastru, nu vă mulțumiți cu pământul, un laptop și o mașină. Făuriți-vă vă lumiți în străinătate pentru a ne plăcește impozit. Gândiți dincolo de stomac, râdeți de zi de mână, în timp ce se întindeau în timp și de câteva frumoase.
Vă urez apoi să vedem cu ochii închiși în ceea ce privește ceea ce ne văd alții cu ochii deschiși. Fiecare om care are grijă să se întâlnească pe stradă și un om normal cu plasă în mâini plină cu cărți, pâine și parizer. În momentul în care se închid ochii să se vadă golgă și un Hristos ce a murit pentru el. După aceea, omule cu parizer și fratele tău …
Vă doresc să ne uităm și să ne știm mai bine decât să știm nimic pentru a ști ceva greșit. Dar să nu vă mulțumiți cu neștiința, căci fără cunoaștere adevăr nu valorează doi bani. Învățați din Scriptură, frunze, stele, vorbe, căderi și trădări. Luați-o de la început din noroi. Căderea e normală dar obișnuitul cu țaraâna nu. Trăiți toamna asta, fără muri!

Vladimir Pustan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: