„…va tăcea în dragostea Lui…” – Țefania 3:17

De multe ori, nu luăm deciziile care să ne onoreze pe noi sau pe Dumnezeu, acționăm din impuls, din presiune, sau doar să ne satisfacem dorințele, fără să ne gândim la consecințele alegerilor noastre și asupra celor de lângă noi. Gândindu-mă la efecte, m-am întrebat, cum este inima lui Dumnezeu când facem o alegere greșită? Și mi-am imaginat că Dumnezeu e mânios și Se simte trădat, că El e însuflețit de răzbunare și Se ridică să facă dreptate, plin de furie, de durere, de sentimente pe care le exprimă… Nu vreau să speculez cât de emoțional este Dumnezeu, chiar dacă găsesc toate aceste trăiri în Biblie și chiar cred în această natură a Lui. Dar ceea ce m-a adus în fața adevăratei naturi a lui Dumnezeu și m-a făcut să-L identific, a fost acest verset: „…va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine.”
Am înțeles, oricât de greu ar părea, că Dumnezeu ne respectă până acolo, încât dragostea Lui acoperă greșelile noastre, se bucură pentru noi în deciziile pe care le luăm. Poate nu sunt cele mai strălucite, poate nu sunt cele așteptate nici de El, nici de alții, nici de noi – dar El nu o să ne abandoneze niciodată!
Domnul vă tăcea și de data asta în dragostea Lui, se va bucura pentru noi și va face totul pentru binele nostru – fiindcă ne iubește!
 
Încerc să mă bucur de fiecare dată când am fost ales, dar și de respingere. Uneori, a fi respins în anumite situații, este un bun mai mare decât să fi fost ales. Alege bine! Oricât de mult ai pierde la un moment dat, gândurile Lui vor avea totdeauna un viitor și o nădejde pentru tine, așa că nu pe baza a ceea ce vezi, ci bazat pe Cine este El și pe ce spune El, CREDE, că un bine mai mare este pe drum!
 
autor Luminita Ciuciumis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.